Mainos

perjantai 12. heinäkuuta 2019

2019 Q2 - Tasaisen tylsää menoa

Jaahast, se on taas kvartaali taputeltu, ja jälleen olisi aika alkaa kirjoittamaan salkkuraporttia. Vuosi on ylittänyt jo puolivälinsä, eikä tätä vuosikymmentä ole enää kovin kauaa jäljellä.

Pyörittelin hetken mielessäni mahdollista otsikkoa tälle salkkuraportille, mutta en keksinyt tällä kertaa mitään lennokasta. Kvartaali oli kaikin puolin melko hajuton, mauton ja väritön. Tasaisella tahdilla eteenpäin vailla sen suurempia pomppuja. Noh, sitähän se sijoittaminen yleensä onkin.

Pidemmittä puheitta, lähdetään katsomaan varallisuuteni kehittymistä vuoden toisella kvartaalilla.


Lue lisää tarjouksesta painamalla banneria

Omistusasunto

Jatkoin asuntoni takaisinmaksua kuten ennenkin. Tälläkin kertaa lyhentelin lainaani 408,47 euroa kuukaudessa. Tähän päälle sitten tulevat korot ja käsittelykulut. 

Näiden kolmen kuukauden aikana lainani lyhentyi 1 225,41 euroa. Korkoja maksoin 158,29 euroa ja käsittelykuluja 6,9 euroa.

Asunnon suhteen ei tapahtunut oikeastaan mitään raportoimisen arvoista. 

Opintolaina

Opintolainan suhteen ei suuria muutoksia, mitä nyt pottiin lisättiin 40 euroa korkomenoja. Opintolainaa minulla on nyt kokonaisuudessaan 16 059,02 euroa.

Osingot

Osinkokausi otti ja starttasi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla tuoden minulle osinkoja 2 264,62 euron edestä (Q2/2018: 1 027,55 e). Vuoden 2018 vertailuluvusta puuttuu Nordean osingot (maksettiin Q1/2018), jonka vuoksi ero on aika hurja viime vuoteen nähden. S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet

Q2 oli tänäkin vuonna S-junan kiivainta aikakautta. Vaikka junan vauhti hidastuu, sieltä tuli tänäkin vuonna 48 euroa osuusmaksun korkoina. S-junan vuodesta 2019 voit lukea lisää täältä.

Suorat osakesijoitukset 

En ostanut hirveästi osakkeita toisella kvartaalilla. Kauppani rajoittuivat ainoastaan kahteen ostoon. Ensiksi erä Sampoa ennen osingon irtoamista, myöhemmin sijoitin Harviaan Nordean salkkuuni tulleita osinkoja.

Kvartaalin suorat osakesijoitukset kokonaisuudessaan tässä:

8.4.2019: Sampo - 40 kpl - 42,84 EUR
8.5.2019: Harvia - 20 kpl - 6,36 EUR


Rahastot

Superrahastoja tankkasin tavalliseen tahtiini, eli pyrin sijoittamaan joka toinen viikko sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoja 25 eurolla per rahasto. Kaikki muut paitsi dollareissa tulleet osingot sijoitan aina välittömästi takaisin jonkun Superrahaston kautta. Suomesta tulleet osingot menevät Superrahasto Suomeen, Ruotsista heidän vastaavaan ja Saksasta tulleet osingot laitan taas Tanskan Superrahastoon. 

Koska Q2:lla tuli mukavasti osinkoja, rahastot paisuivat normaalia lujempaa. Toisen kvartaalin aikana ostin rahastoja 1 930 euron edestä, mikä oli poikkeuksellisen paljon.


Käteinen Bank Norwegianissa

Norskin pankissa ei tapahtunut mitään kvartaalin aikana. Norskin tilillä lepää yhä 12 900 euroon, eli saman verran kuin viime raportin aikaan. Viime raportissa uhosin keventäväni Bank Norwegiania, mutta se jäi tekemättä. Toisaalta, enpä kyllä lisännytkään sinne mitään. 


Sharevillessä yli 1 100 seuraajaa

Helmikuussa rikottiin maaginen tonnin raja Shareville-seuraajien suhteen. Tällä hetkellä minulla on Sharevillessä 1 115 seuraajaa (viime raportin aikaan 1 040). Uusia seuraajia tuntuu löytyvän tasaiseen tahtiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille seuraajilleni! Shareville-profiilini löydät tästä linkistä tai alapuolen Shareville-badgesta.

Facebookissa yli 400 tykkääjää

Blogini Facebook-sivu on kerännyt mukavasti uusia seuraajia ja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebookin puolella on mukana 404 tykkääjää ja 463 seuraajaa (viime raportissa 249 tykkääjää ja 297 seuraajaa). Mikäli kirjoitukseni kiinnostavat, kannattaa käydä laittamassa tili seurantaan tai tykätä siitä. Jaan Facebook-sivulleni myös muille sivustoille kirjoittamiani tekstejä.


Blogini ympärillä olevat sosiaaliset mediat löydät kokonaisuudessaan tästä kirjoituksesta:

Ota somet haltuun!


Muita ajankohtaisia asioita

Kvartaalin aikana ei tapahtunut hirveästi vielä julkaisukelpoista tarinaa. Kohokohtana mainittakoon nyt huhtikuinen vierailu Sammon pääkonttorilla muiden some-vaikuttajien kanssa


Yhteenveto

Kuten jo tämän salkkuraportin otsikointi kertoo, mennyt kvartaali oli aika tylsä. Perusvahvaa pusertamista eteenpäin, mutta ei sen suurempia kerrottavia jälkipolville.

Kolmas kvartaali on ennakkoasetelmiltaan paljon houkuttelevampi. Syksyn opintolainat tippuvat tililleni, samoin heinäkuussa tulee maksuun mukava potti blogituloja. Nämä tulevat päätymään salkkuuni jossain muodossa, joko Bank Norwegianiin tai Nordnetiin.


TAULUKOT

Seuraavaksi laitan jälleen tuttuja taulukoita. Käydään läpi taas varallisuuteni määrä niin bruttona kuin nettona sekä varallisuuteni jakautuminen niin omaisuuslajeina, valuuttoina kuin pörssikohtaisesti. Unohtamatta tietenkään kokonaisuuden kannalta oleellisia velkoja.

Kokonaisuus:


Taulukosta näkyy koko varallisuuteni velkoja myöten. Toisen kvartaalin aikana bruttovarallisuuteni nousi 4 345,66 euroa (Q1/2019: 9 981,61e).

Myös nettovarallisuuteni otti kvartaalin aikana harppauksia eteenpäin. Tällä kertaa Excelini ilmoitti nettovarallisuuteni nousi 5 531,39 euroa (Q1/2019: 7 924,65e).

Yksi kvartaalin kohokohdista oli bruttovarallisuudessa maagisen 200 000 euron, eli hienommin ilmaistuna viidennesmiljoonan ylittäminen.Salkku yhteensä:


Asunnon osuus laski jälleen (Q1/2019: 60 %) ja osakkeiden osuus jatkoi nousuaan hitusen (Q1/2019: 30 %). Rahastot kasvoivat suhteessa aika huimasti päätyen neljään prosenttiin (Q1/2019: 3 %).


Valuutat:


Valuuttojen suhteen ei muutoksia edelliseen raporttiin nähden. Vielä on matkaa siihen, että eurot alittavat 50 % osuuden salkustani.

Maakohtainen:


Maakohtaisessa hajautuksessa ei myöskään muutoksia edelliseen kvartaaliin.

Velat:


Velkojen suhteen ei hirveästi raportoitavaa. Asuntolainan puolelta siirtyi kaksi prosenttiyksikköä oman rahan puolelle (Q4/2018: oma raha 46 %, asuntolaina 46 %). Opintolaina pysyi paikoillaan.

Tätä kirjoittaessa Suomen kesä näytti parasta puoltaan sateen merkeissä.  Seuraavan salkkuraportin aikana nautitaankin varmaan jo syyssateista. Palataan asiaan siis lokakuussa!


Aiemmat salkkuraportit:

2019 Q1 - Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

2018 Q4 - Upotaan Titanicin lailla

2018 Q3 - Kohti pimeää syksyä

2018 Q2 - Takaisin lähtöruutuun

2018 Q1 - Stressiä ja käteistä

2017 Q4 - Takana mahtava sijoitusvuosi

2017 Q3 - Oma asunto hankittu!

2017 Q2 - Viimeiset hetket asuntovelattomana

2017 Q1 - Salkkuraportit blogin puolelle

2016 Q4 - Hyvästit vuodelle 2016!

2016 Q3 - Raporttien teko alkaa
Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä

Seuraa blogia Facebookissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa blogiaTämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä

Seuraa blogia Facebookissa:Mitä ihmettä? Opiskelijana jää enemmän säästöön, kuin aiemmin työelämässä

Jotkut blogin pitkäaikaisemmat lukijat muistavat varmaan elämäntilanteeni vajaat kaksi vuotta sitten. Olin tuolloin töissä metsäteollisuudes...