Mainos

Blogin takaa

Olet näköjään päätynyt lukemaan sijoitusblogiani. Mahtavaa! Toivottavasti pidät lukemastasi.

Jotta et olisi aivan hukassa tämän blogin tarkoituksesta, kirjoittajasta ja päämääristä, aion nyt esittäytyä sinulle lyhyesti. Minulla on paha tapa kirjoittaa varsin pitkiä tekstejä, joten yritän pitää tämän esittäytymisen napakkana.

Kuka tätä sijoitusblogia kirjoittaa?

Olen Rikhard Wacker, 26-vuotias rahasta kiinnostunut mies Jyväskylästä, joka työskentelee digitaalisen markkinoinnin parissa. Tätä blogia olen kirjoittanut alkuvuodesta 2017 alkaen ja sitä ennen olen kirjoitellut paljon ajatuksiani erilaisille sijoitusaiheisille foorumeille, kuten Nordnetin Sharevilleen. Blogin alkuperäinen nimi oli Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja, joka myöhemmin muuttui alanvaihdoksen sekä muiden käytännön syiden myötä muotoon Inssin osingot -sijoitusblogi.

Aloin kirjoittamaan blogia sen vuoksi, että halusin itselleni jonkinlaisen helpon päiväkirjan, jonne kirjoittaa ajatuksiani sijoittamisesta, sekä seurata oman varallisuuteni kasvua. Blogi päätyi päiväkirjani alustaksi, koska tämä kulkee mukanani aina internet-yhteyden ollessa saatavilla. Täältä on myös todella helppoa etsiä omia vanhoja kirjoituksia.

Aloittaessani blogin kirjoittamisen, minulla ei ollut pienintäkään kokemusta blogin ylläpitämisestä. Kaikki on lähtenyt liikkeelle ihan puhtaasta omasta kokeilusta. Alkuperäinen tavoitteeni oli kirjoittaa asioita vain itselleni, mutta tämä blogi alkoi saamaan varsin nopeasti hyvin lukijoita, jotka tuntuivat pitävän lukemastaan.

Alussa ylläpidin tätä blogia myös anonyyminä nimimerkin takaa, mutta myöhemmin blogin suosio kasvoi sen verran suureksi, että "jouduin" kirjoittamaan omalla nimelläni. Vaikka omalla nimellä kirjoittaminen jännitti todella paljon, se on osoittautunut myöhemmin oikeaksi peliliikkeeksi. Omalla nimellä kirjoittaminen tuo blogille paljon enemmän uskottavuutta, sekä avaa paljon uusia mahdollisuuksia.


Inssin osingot -sijoitusblogin arvoja

Anonyymin kirjoittajan ajoiltani blogiin on jäänyt aika suuri avoimuus raha-asioistani. Voit lukijana esimerkiksi käydä tarkistamassa salkkuni koon, sekä katsoa sieltä suurimpia onnistumisiani ja isoimpia hutilyöntejäni. Toivottavasti oma avoimuuteni auttaa myös sinua vaurastumaan.

Koska olen tavallinen piensijoittaja, enkä mikään sijoittamisen tai talouden ammattilainen, minulla ei ole mitään tarvetta esittää minkäänlaista "sijoitusgurua". Vaikka kirjoitan sijoitusblogia, en ole silti mestarisijoittaja. Tämä tulee kyllä ilmi kirjoituksiani lukiessa, sillä pyrin kertomaan myös avoimesti tekemiäni virheitä.

Blogin aloittamisesta alkaen olen halunnut tehdä tästä sellaisen blogin, kuin mitä haluaisin itse lukea. Pyrin kirjoittamaan pitkästi ja kattavasti, sillä itse henkilökohtaisesti arvostan sellaisia artikkeleja, joissa asiaan paneudutaan tosissaan. Tavoitteenani on tuottaa laadukasta ja kattavaa sisältöä, josta on lukijalle ihan aitoa hyötyä.

Yksi blogini tavoitteista on myös auttaa lukijaa vaurastumaan tai parantamaan oman taloutensa ylläpitoa. Parhaat saamani palautteet ovatkin juuri niitä, missä joku lukija kertoo kirjoituksistani olleen hyötyä hänelle.


Minun henkilökohtaisia tavoitteitani sijoittamisessa

Tässä sijoitusblogissani kerron oman talouteni ylläpitämisestä sekä matkastani vaurastumiseen. Lopullisena päämääränä minulla on se kliseinen taloudellinen riippumattomuus, kuten varmaan kaikilla muillakin sijoitusblogeilla. Tavoitteenani olisi saavuttaa taloudellinen riippumattomuus vuonna 2037.

Aloitin sijoittamisen vuonna 2012 ja olen suunnitellut taloudellisen riippumattomuuden tulevan 25 vuoden aikana. Toisin sanoen olen kulkenut matkastani nyt noin neljänneksen. Muista suomalaisista sijoitusblogeista poiketen, minä en niinkään mieti taloudellisessa riippumattomuudessa euromääräisiä summia. Vuosiin "lukittu" tavoite on siinä mielessä mukavampi, että se vapauttaa minut tuijottelemasta liikaa euroja. En halua ajatella asioita siten, että kaikenlainen rahan käyttäminen viivyttäisi kenties taloudelliseen riippumattomuuteen pääsemistä.

Toinen syy taloudellisen riippumattomuuden seuraamiseen vuosissa liittyy myös omaan tulevaisuuden kulutukseeni. En voi millään tietää omia kulujani kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä. Toisin sanoen, minulla ei ole harmaintakaan aavistusta tällä hetkellä siitä, minkä kokoisella salkulla tai kuinka suurilla passiivisilla tuloilla voisin sanoa olevani joskus tulevaisuudessa taloudellisesti riippumaton.


Mainostaminen blogissa

Koska käytän tämän blogin ylläpitämiseen sekä aikaani että rahaani, tämä blogi sisältää myös mainontaa. Kaupallisuudesta saatavien tulojen avulla katan blogin ylläpitämisen kuluja, sekä ylläpidän omaa motivaatiotani aktiiviseen kirjoittamiseen. Sijoitusblogin ylläpitämisellä ei varsinaisesti pääse tienaamaan, ainakaan alussa. Esimerkiksi ensimmäinen 1,5 vuotta bloggaamista tuotti minulle alle 20 snt blogille uhrattua työtuntia kohden.

Vaikka blogini on kaupallinen, haluan pitää blogin arvoista kiinni myös mainostamisessa. Tämä tarkoittaa sitä, etten halua mainostaa täällä esimerkiksi pikavippejä tai netticasinoita, vaikka he maksaisivatkin siitä todella hyvin. Koska blogini tavoitteita on saada lukija vaurastumaan tai ylläpitämään omaa talouttaan hyvin, pikavipit tai uhkapelit eivät sovi hyvin tähän kaavaan.

Tästä syystä olen jo kieltäytynyt useammastakin satojen eurojen arvoisesta yhteistyöstä, mainoslinkeistä tai sponsoroiduista artikkeleista tässä blogissa.

Sen sijaan haluan tehdä yhteistyötä sellaisten yritysten ja palveluiden kanssa, joita käytän itse sekä joista koen olevan minulle hyötyä vaurastumisen kannalta.


Ota yhteyttä

Helpoiten saat minuun yhteyden sähköpostilla: RJWblogi@gmail.com
Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä

Seuraa blogia Facebookissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa blogiaTämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä

Seuraa blogia Facebookissa:Mitä ihmettä? Opiskelijana jää enemmän säästöön, kuin aiemmin työelämässä

Jotkut blogin pitkäaikaisemmat lukijat muistavat varmaan elämäntilanteeni vajaat kaksi vuotta sitten. Olin tuolloin töissä metsäteollisuudes...